Baarit ja ravintolat

BAAARIT – RAVINTOLAT – KERHOKLUBIT – VIINAPOLTTIMOT – VIINAKAUPPA

Fennia Baari ja kioski 1950-luku (Leo Torppa)

Baarit ja ravintolat – Eero Huima 2008

 

KLIKKAA  KUVAA !

2 kommenttia

  • Seppo Söderlund on lokakuu 27, 2020 at 12:45 pm
  • Vastaa

  Hei!
  Sattui silmiini artikkelisi liikemies Iisakki Niukkalasta vuodelta 2018. Hän on vaimoni pappa ja olen yrittänyt selvittää hänen liiketoimiaan Kokkolassa ja Rovaniemellä. Jutussasi oli paljon tärkeää ja meille uutta tietoa. Kiitos niistä. Mutta lisää kaipaisin.
  Iisakin pojan tytär muistaa, että laivausyritys olisi liittynyt jollain tavalla Wihuriin ja Iisakki olisi ollut hyvin katkera Wihurin toimesta. Meillä ei ole mitään tietoa haverialuksesta, sen lastista, kapteenista ei miehistöstä. Niukkalat menettivät kaiken omaisuutensa (KOP:lla oli panttivelkakirjoja 545.000 Smk:n edestä eli vastasi 200.000 euroa).
  Niukkalinnan ennätimme nähdä 1970-luvulla, mutta se oli silloin jo aika huonossa kunnossa.
  Niukkalat rakensivat Rovaniemelle uuden liiketoiminnan: makkaratehdas, leipomo, myymälät Kemijärvellä ja Rovaniemellä ja savotoiden muonitusta. Talvisodan, jatkosodan ja Lapin sodan jälkeen koko omaisuus oli jälleen raunioina. Neljä isoa kiinteistöä hävisi savuna ilmaan. Sotien jälkeen he kuitenkin rakensivat vielä yhden asuintalon Rovaniemen keskustaan seitsemänkymppisinä. Elivät yli 80-vuotiaiksi.
  Jos jotain mielenkiintoista Iisakista ja Tildasta löytyy, olisimme kovin kiitollisia.

  1. Hei Seppo !
   Nyt vasta huomasin tämän kommentin.
   Minulla ei ole muuta tietoa Iisakki Niukkalasta kuin kotiseutuneuvos Eero Huiman tarina 22/4. Yritän liittää se tähän viestiin mukaan. Ellei onnistu, niin ilmoita sähköpostisi osoitteeseen lars.thylin@gmail.com.
   Yst.terv. Lasse Thylin

Vastaa

Your email address will not be published.